Окулісти моляться і приймають хворих у Зимному

До Зимненського жіночого монастиря вже не вперше приїжджають офтальмологи зі всієї України. Ось і в лютому вони завітали до древньої обителі, яку заснував рівноапостольний князь Володимир і де зберігається його шлюбна Чудотворна ікона Божої Матері, яка допомагає хворим прозріти. Як відомо з історичних джерел, коли князь Володимир осліп, княжна Анна з Константинополя у 988 році привезла ікону грецького письма як благословення на шлюб з князем Володимиром. У купелі хрещення він побачив світло від ікони – і прозрів… У 1995 році Зимненська чудотворна ікона Божої Матері під час святкування 500-річчя Свято-Успенського храму повернулася у монастир. Саме тоді відбулося зцілення сліпої жінки.

От і офтальмологи зі всієї України обговорювали проблеми галузі в монастирі на Волині вже вп’яте. Як відомо, при Зимненській обителі вже багато років діє офтальмологічний кабінет, де щосуботи та щонеділі лікарі з обласного центру приймають хворих. Кабінет оснащений найсучаснішою технікою, повідомляється на сайті Володимир-Волинської єпархії. Усіх хворих тут приймають безкоштовно.

Тетяна ХУТІРСЬКА,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>