Лучани на громадських слуханнях відмовились від медичної реформи

У Палаці культури міста Луцька відбулися громадські слухання на тему: «Реорганізація комунальних лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я».

Першим слово надали начальнику управління охорони здоров’я Федору Кошелю, який розповів про суть реорганізації комунальних лікувально-профілактичних закладів міста. Він поінформував про напрацювання, які вже є. Йшла мова про створення нових амбулаторій у мікрорайонах міста., пунктів швидкої допомоги, аби скоротити час доїзду до пацієнтів. Торкалися й теми реорганізації міської поліклініки №3 у Центр первинної медико-санітарної допомоги. Від Асоціації регіонального розвитку виступив Петро Гоцалюк. Він переконував присутніх у залі лучан у перспективності медичної реформи на прикладі Польщі.

Справжня полеміка розгорнулася між депутатами Луцької міської ради. Самі лучани у своїх виступах висловлювались переважно негативно про заплановані зміни в медицині міста, вбачаючи у реформі елементарне бажання зекономити кошти без врахування інтересів людей.

Зрештою 264 учасники громадських слухань проголосували «проти» рішення Луцької міської ради від 18 грудня 2012 року «Про реорганізацію Луцької міської поліклініки №3 у Центр надання первинної медико-санітарної допомоги. Підтримали ж це рішення лише 56 учасників.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>