В Україні з’явиться фінансова поліція

Вже два місяці між двома впливовими міністрами, главою МВС Віталієм Захарченко і керівником Міністерства доходів і зборів Олександром Клименко, йде запекла суперечка за те, кому в підпорядкування відійде фінансова поліція - нова потужна структура, якій доручать боротьбу з усіма економічними злочинами.

Зараз питання з фінполіцією отримало несподіваний поворот.

На узгодження міністерствам був розісланий проект закону "Про Службу фінансових розслідувань України (фінансовій поліції)", який пропонує третій варіант вирішення суперечки. Документ, копію якого має в розпорядженні Forbes, обіцяє зробити фінполіцію окремим силовим органом із спеціальним статусом і мегаповноваженнями, який підкорятиметься безпосередньо Віктору Януковичу.

У Міністерстві фінансів і Миндоходов проект закону вже погодили, але із зауваженнями.

Новий правоохоронний орган повинен буде зайнятися усіма правопорушеннями проти економічних інтересів держави. На сьогодні ця функція розпорошена між шістьма різними структурами: податковою міліцією у складі Міністерства доходів, управліннями по боротьбі з економічною МВС, відділом контррозвідувального захисту економіки СБУ, боротьби з контрабандою митниці і Державною фінансовою інспекцією України. У разі вступу в дію закону про фінполіцію вищезазначені підрозділи будуть ліквідовані.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>