В Україні доступна схема для дешевого ввезення престижних авто

30 автомобілів "Porshe", "Chrysler", "Jeep", "Mersedes", "BMW", "Audi", "Mazda", ввезених з використанням такої схеми, лише за кілька тижнів лютого 2013 року виявили співробітники Міністерства доходів і зборів на київських вулицях, повідомляє сайт ДПС України.

Процедура дуже проста. Автомобіль іноземної реєстрації ввозиться в Україну для комерційного використання тільки тією особою, яка його ввозить. Саме так зазначається у митній декларації. На підставі Стамбульської Конвенції про тимчасове ввезення такі автомобілі оформлюються без оподаткування. Надалі вони передаються в користування третім особам. Іншими словами - це класична схема, коли престижні автомобілі за нижчою від ринкової ціною ввозяться на замовлення клієнтів. Знайти такі автомобілі стало можливим у ході спільної операції співробітників Міністерства та спеціального підрозділу МВС. Ці автомобілі мали реєстраційні номери Словаччини, Латвії, Литви, Люксембургу, Придністровської Молдавської Республіки та Польщі.

Наразі відносно порушників складено протоколи про адміністративне правопорушення. Винним загрожує покарання у вигляді штрафних санкцій.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>