Податкова міліція безпідставно перевіряла підприємців

Прокуратурою області проведено перевірку додержання вимог чинного законодавства службовими особами відділу податкової міліції Луцької об’єднаної державної податкової інспекції.

У ході перевірки встановлено, що працівниками ВПМ Луцької ОДПІ упродовж вересня 2012 року – січня 2013 року надіслано більше 400 письмових запитів до суб’єктів господарювання (юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців) з вимогами надати копії документів, які підтверджують проведення певних фінансово-господарських операцій, та з'явитись для надання пояснень. У жодному із цих випадків витребування документів у суб’єктів господарювання та виклики їх службових осіб для дачі пояснень не були пов’язані, як цього вимагає чинне законодавство, із веденням оперативно-розшукових справ чи досудових розслідувань по кримінальних провадженнях. Таким чином, було встановлено факти безпідставних перевірок податківцями волинських підприємців.

Прокуратурою області внесено матеріали щодо дій працівників податкової міліції в єдиний реєстр досудових розслідувань.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>