Опозиція розпочинає акцію «Вставай, Україно!»

Всеукраїнська акція, організована лідерами опозиції, буде тривати два місяці, і завершиться маршем у Києві. Про це заявили на спільній прес-конференції лідери «Батьківщини» та «Свободи» Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок. За їх словами, акція розпочнеться у четвер у Вінниці. У п’ятницю пройдуть мітинги в Ужгороді, а в суботі – у Львові, пише Укранська правда (http://www.pravda.com.ua/news/2013/03/12/6985351/).

«Наступний тиждень пленарний, і ми працюватимемо у ВР. А після цього у не пленарний тиждень у нас знову заплановані поїздки. До середини травня ми плануємо об'їхати всі регіони України, і завершити нашу акцію маршем у Києві, на день Європи», – сказав Яценюк.

У свою чергу Тягнибок запевнив, що метою даної акції є вимога відставки президента Віктора Януковича, боротьба за соціальні та економічні права українців, а також визначення кількості протестно налаштованого населення, яке в майбутньому буде готовим боротися за свої права більш радикально.

«Ми збиратимемо інформацію про цих людей, які завтра разом з нами будуть готові до більш радикальних форм боротьби. У нас є козирний туз – це народ України, який чекає конкретних дій від опозиційних сил», – заявив Тягнибок.

Тягнибок також висловив переконання, що великий протестний натовп на вулицях змусить Януковича та уряд усвідомити втрату підтримки та утриматися від подальших протизаконних рішень та наказів.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>