Українські хакери серед лідерів у світі

Україна на четвертому місці в світі за кількістю вихідних кібератак. Провідний німецький оператор зв'язку Deutsche Telekom створив карту країн-джерел кібератак. На ній Україна опинилася після Росії, Тайваню та Німеччини. За останній місяць з українських серверів було скоєно 566 531 атак, пише "Газета по-українськи".

На порталі в реальному часі показані атаки і країни, з яких вони надходять, а також статистика найбільш частих видів атак, зрізи по регіонах з найбільшою кількістю активних атакуючих серверів. Карта знаходиться у вільному доступі, компанія обмінюється даними з регуляторними органами та виробниками ПО безпеки.

Система глобального моніторингу була розроблена у співпраці з асоціацією BITKOM і Федеральним департаментом інформаційної безпеки (BSI), і використовує більше 90 датчиків для реєстрації вторгнень.

У Deutsche Telekom підкреслюють, що кількістьінтернет-загроз постійно зростає - щодня виявляють близько 200 тис. нових зразків вірусів. Тільки в пастках Deutsche Telekom збираються записи про 450 тис. атак в день.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>