Українські АН-70 – найкращі, але Європа їх ігнорує

Перший серійний військово-транспортний літак європейського авіабудівного концерну Airbus - 400M - конкурент українського Ан-70 - приступив до льотних випробувань. Літак з бортовим номером MSN7 виконав перший політ в Севільї (Іспанія). Тривалість польоту, в ході якого перевірялася робота силових установок і керованість транспортника, склала 5 годин 42 хвилини, повідомляє "Багнет".

Розробка A400M велася з початку 2000-х років і є спільним європейським проектом, у фінансуванні якого беруть участь декілька країн. Замовниками A400M є Франція, Німеччина, Іспанія, Великобританія, Туреччина, Бельгія, Малайзія і Люксембург. В цілому ці країни повинні отримати 174 транспортники. В ході розробки літака Airbus стикалася з рядом технічних складнощів, через що постачання A400M відстає від графіку на три роки.

A400M здатний розвивати швидкість до 790 кілометрів на годину і здійснювати польоти на відстань до 9,3 тисяч кілометрів. Транспортник призначений для перевезення вантажів масою 38 тонн і може використовуватися для транспортування 116 бійців в повному спорядженні. За рядом тактико-технічних показників, зокрема за критерієм "корисне навантаження/дальність польоту" АН-70 кращий за європейський аналог, також розробка військово-транспортного літака АН-70 випереджає проект А400М мінімум на десять років. В той же час закупівля АН-70 для ВПС західноєвропейських країн визнана небажаною.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>