Студентський профілакторій закрили

6 березня 2013 року народний депутат від ВО "Свобода" Анатолій Вітів направив депутатське звернення до Генерального прокурора України Віктора Пшонки та Міністра соціальної політики Наталії Королевської з приводу припинення Фондом соціального страхування фінансування санаторію-профілакторію Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, що знаходиться в місті Луцьку. По допомогу до депутата звернулися студенти учбового закладу та персонал профілакторію, повідомляє прес-служба Волинської обласної організації ВО "Свобода".

Санаторій-профілакторій СНУ імені Лесі Українки, в якому лікувалися та проходили профілактичні процедури студенти навчального закладу, з 1 березня припинив набір студентів для здійснення лікування та проведення процедур. Це пов'язано з припиненням фінансування санаторію.

Головний лікар санаторію-профілакторію Людмила Гошко повідомила, що фінансування закладу здійснюється через Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, що є підвідомчим Міністерству соціальної політики України. За її словами, у Фонді стверджують, що розпочати фінансування санаторію-профілакторію з початку 2013 року не вдалося у зв'язку з тим, що Правління Фонду не може зібрати кворум для зборів, у тому числі, для вирішення питання фінансування.

Така ситуація призвела до того, що у Фонду виникла заборгованість перед санаторієм-профілакторієм у розмірі близько 200 тисяч гривень, в тому числі, заборгованість з виплати заробітної плати перед працівниками закладу у розмірі близько 120 тисяч гривень.

"Враховуючи те, що з Фонду фінансується не один заклад, доречно зауважити, що така ж ситуація склалася і з іншими закладами, які також стали заручниками ситуації. Крім того, викликає занепокоєння ситуація з грошима, які фактично мали надійти на рахунки Фонду з Державного бюджету, але не були направлені за призначенням", - йдеться у депутатському зверненні.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>