Волинь за рівнем зарплат вперше обігнала сім областей

Середні заробітки волинян у січні становили 2341 грн. (в Україні - 3000 грн.), що на 13,5 % більше січня 2012 року і на 9,6% нижче в порівнянні з груднем. Це характерне явище для початку року і в значній мірі пов'язано з нарахуванням у грудні різного роду додаткових виплат за результатами роботи за рік. За рівнем заробітної плати Волинь вперше випередила сім областей і посіла 20 місце, повідомляють у головному управлінні статистики у Волинській області.

Традиційно високою залишається зарплата працівників, зайнятих у сферах фінансової діяльності (4835 грн.), інформації і телекомунікацій (2801 грн.), державному управлінні (2708 грн.), транспорту (2425 грн.). Разом з тим, у закладах по тимчасового розміщення й організації харчування, сільському господарстві, рибальстві та рибництві, заробітки не перевищили 1739 грн. На промислових підприємствах середня заробітна плата дорівнювала 2840 грн., в будівельних організаціях - 1969 грн., освітніх закладах - 2258 грн., установах охорони здоров'я та наданні соціальної допомоги - 1905 грн.

На кінець січня залишились невиплаченими 4,3 млн. грн., що майже вдвічі менше, ніж рік тому. Більше третини боргів - в економічно неактивних підприємствах, включаючи збанкрутілі. Недоотримали зароблене 893 найманих працівники області в середньому по 3078 грн.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>