“Холмську” ікону привезли до Рівного

До Рівного привезли велику святиню Православ'я - чудотворну ікону Пресвятої Богородиці "Холмську". У храмі Свято-Софіївської парафії Української православної церкви Київського патріархату вона перебуватиме до 10 березня.

Чудотворна ікона Холмської Богородиці має трагічну історію, сповнену таємниць. За переказами, ікону написав євангеліст Лука і, можливо, вона була у шлюбному посагу Анни, котра стала під вінець із князем Володимиром Великим. Доля святині тісно пов'язана з містом Холмом. У 1240 році, коли полчища татар взяли в облогу місто, міщани молячись перед іконою Богородиці, винесли її на кріпосні вали. Татарам здалося, що мури, які оточували місто, піднялися до неба, і загарбники кинулися втікати. Подібна випадки, коли святиня захищала людей від лиха, повторювалися неодноразово. Те, що ікона Пресвятої Богородиці "Холмська" є давньою та має чудотворну силу, підтвердила і спеціальна комісія. Підписаний документ передали на довічне зберігання до собору Пресвятої Богородиці у місті Холмі.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>