У лютому українські багатії біднішали, а Ігор Палиця багатшав

Лютий став не дуже вдалим місяцем для сотні найбагатших українців. Сукупний статок першої сотні за місяць впав майже на $1, 5 млрд - до $53, 3 млрд. Найбільше втратили в ціні компанії гірничо-металургійного сектора. Бізнес дешевшає услід за падінням цін і виробництва, пише Forbes Україна.

Найбільший вклад в зниження загального статку найбагатших українців зробив №1: бізнес Рината Ахметова за лютий подешевшав на $726 млн. Це - на 4% менше, ніж було 1 лютого. Порівняно непогано рецесію переживають аграрії - сукупна вартість їх бізнесу виросла більш ніж на $100 млн. Непогано йдуть справи у торговців електронікою і побутовою технікою: в п'ятірці лідерів зростання - три бізнесмени з цього сектора.

У лютому сотню найбагатших покинув Сергій Касьянов. Його холдинг KSG Agro різко подешевшав. Замість нього до списку увійшов Ігор Палиця, який очолив п'ятірку лідерів зростання. На користь Палиці зіграла його найбільша інвестиція - міноритарний пакет "Укрнафти". Нафтовий монополіст в лютому помітно подорожчав.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>