На Рівненщині і Волині підпільно складали елітні іномарки

Податківці викрили групу людей, які організували на Рівненщині та на Волині нелегальні автомобільні "заводи". Зловмисники придумали, як обійти дороге розмитнення на кордоні - вони завозили в Україну техніку частинами і самі її збирали, а документи підробляли, пише "Газета.ua".

Минулого року група продала півтисячі автомобілів. Під час обшуків на складах податківці вилучили державні номерні знаки, 30 кузовів, 6 вже зібраних і готових до продажу машин і купу запчастин до них. Загальна вартість "потягнула" на 8 мільйонів гривень.

- Ціна однієї такої машини в країні становить від 50 тисяч доларів США - мова йде про автомобілі BMW X5, Audi Q7, Mercedes S221 та інші престижні марки, - розповідає працівник прес-служби ДПС Рівненської області Олександр Мрозовіч. - У групи вилучили печатки, штампи різних підприємств і митниці, ще чверть мільйона гривень в іноземній валюті.

Схема була дуже простою - автомобілі купували в країнах Євросоюзу, а у Польщі розбирали. Легально в Україну потрапляли тільки кузови машин, тому що їх розмитнення обходиться в десятки разів дешевше, Кузови оформляли на підставних осіб. Переважно це були бідні люди, які навіть не підозрювали про угоди банди. Решта запчастин везли на склади підпільно.

- Згодом організатори від імені підставних осіб підробляли угоди з підприємствами, які мають дозвільні документи в Україні на збірку автомобілів з великих вузлів. А фактично ж автомобілі збиралися в підпільному цеху в Рівному, - додає Олександр Мрозовіч. - Щоб поставити автомобілі на облік, документи також підробляли. Потім шукали перспективних покупців і продавали машини. При цьому бюджет втрачав десятки мільйонів гривень - це ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Підприємцям нарахують несплачені податки. Поки йдеться про суму більш ніж в 20 мільйонів гривень. Цілком можливо, що в ході розслідування вона ще збільшиться.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>