“Грибник” заощадив на державі 800 тисяч гривень

Підприємливий волинянин спромігся двічі не перерахувати податок на доходи фізичних осіб та ухилився від сплати ПДВ, - повідомили в УПМ ДПС у Волинській області.

Таке потрійне шахраювання зі сплатою податків організував власноруч: як директор фірми із сусідньої Рівненської області перерахував собі, як приватному підприємцю з Волині, 1,6 мільйона гривень нібито для розрахунку за закупівлі лісової продукції в населення. На цю оборудку уклав знову таки ж сам із собою договір-доручення і, як волинський бізнесмен, реалізував рівненському товариству заготовлені чорниці, журавлину та гриби.

Коли податківці поцікавилися у приватного підприємця з Волині про виконання умов комерційного договору, то з'ясувалося, що документальних свідчень бухгалтерського та податкового обліку він не має, до речі, технічних та людських ресурсів - теж. Однак, заготівля грибів та ягід реально відбулася, як і продаж продукції рівненській фірмі.

На запитання про доцільність таких махінацій у податковій міліції Волині пояснюють: за грибами та ягодами рівненського товариства вдало "сховалися" несплачені податки на Волині. Волинський підприємець мав би відповідно до норм податкового законодавства сплатити 238,5 тисяч гривень з придбання грибів та ягід у населення, 275,5 тисяч гривень з діяльності та 307,3 тисячі гривень ПДВ як підприємець за реалізовані дари лісу.

За виявленими фактами у Єдиному реєстрі досудових розслідувань правоохоронці зареєстрували кримінальне правопорушення, яке кваліфікується як ухилення від сплати податків у великих розмірах.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>