Євро падає через результати виборів в Італії

Розчарування результатами виборів в Італії висловили європарламентарі, які занепокоєні успіхом популістського "Руху п'яти зірок" і невдачею партії реформатора Маріо Монті. Євродепутати попереджають: у майбутнього італійського уряду немає іншого вибору, окрім як втілювати реформи.

Світова економіка вже відреагували на нестабільну ситуацію в Італії. Індекси франкфуртської біржі в обід занурилися в мінус до двох відсотків. Найбільш драматична ситуація в Мілані, там індекси перевалили за мінус чотири з половиною відсотка, повідомляє ua.euronews (http://ua.euronews.com).

Інвестори в очікувані політичної плутанини, нестабільності, переговорів, що можуть затягнутися на тижні. Від таких потрясінь похитнувся і євро. Його курс впав до рекордного з 10 січня рівня. За європейську валюту дають лише один долар 30 центрів.

За ситуацією в Італії стежать і в Азії, чий ринок теж увійшов у "червону зону" у відповідь на політичну кризу в Римі.

"Те, що зачіпає економіку Європи, має рівнозначний уплив і на світову економіку. Тому ми й далі відстежуємо ситуацію, зокрема, не лише в Італії, а й в інших європейських країнах", - заявив речник уряду Японії.

Торги на Токійській біржі закінчилися падіння у понад 2%. Саме стільки втратив головний індекс країни Nikkei. Це сталося уперше за кілька місяців стабільного зростання акцій японських компаній.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>