На Волині засудили учасників міжнародного наркоугрупування

Набула чинності ухвала апеляційного суду Волинської області за кримінальною справою, яку розслідували слідчі СБУ щодо обвинувачення двох громадян однієї з країн ЄС та двох громадян України в організації міжнародного каналу контрабандного ввезення на територію нашої держави особливо небезпечних психотропних речовин з метою подальшого їх збуту.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, у ході судового розгляду було підтверджено, що організатором злочинного угрупування був 41-річний іноземець, який купував наркотики за межами нашої держави, налагодив їхню контрабанду, зберігання та збут. Інший іноземець безпосередньо перевозив заборонені препарати через державний кордон. Фінансував придбання психотропних засобів фінансував мешканець Переяслав-Хмельницького, котрий згодом їх збував на Київщині. Четвертий зловмисник виконував роль наркокур'єра по території нашої держави.

Організатор групи при перетині кордону завжди їхав першим на власному автомобілі, вивчав обстановку у пункті пропуску та координував дії водія автомобіля з "товаром", що слідував позаду, використовуючи при цьому систему кодових сигналів. Зазвичай зловмисники приховували наркотики в картері двигуна автомобіля або у порожнині запасного колеса.

Для транспортування наркотиків на території України, злочинці використовували необізнаних в злочинних схемах знайомих та водіїв маршруток.

Наприкінці серпня 2010 року співробітники СБУ затримали двох учасників наркоугрупування під час контрабандного ввезення на територію України понад 2 кілограмів метамфетаміну. У ході проведення подальших оперативно-розшукових заходів було затримано ще двох їхніх спільників та вилучено майже 5 тисяч таблеток особливо небезпечного психотропного засобу 2 C-B, так званого "сибіру". За оцінками фахівців, вартість вилучених наркотиків "на чорному" ринку становить майже 800 тисяч гривень.

Вироком суду чотирьох зловмисників визнано винними у вчиненні контрабанди, незаконного придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах, скоєних організованою групою осіб. Організатор схеми відбуватиме покарання у вигляді 11 років позбавлення волі, а його спільники від 9 до 8 років ув'язнення.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>