Припинили харчування «очних» пацієнтів

Майже на місяць «жертвою» недофінансування стало офтальмологічне відділення Дубенської центральної районної лікарні. Тут фактично з першого січня припинили харчування стаціонарних пацієнтів. І хоча сума у п’ять гривень на добу для одного хворого не вельми захмарна, тривалий час проблему не вдавалося вирішити. Її корінь у недомовленості між міською та районною радами. Раніше передбачалося, що витрати на комунальні послуги офтальмологічного відділення та харчування тутешніх пацієнтів бере на себе міський бюджет за умови, що ця сума відшкодовуватиметься з районної казни.

Як зазначив керівник міського відділу охорони здоров’я Ярослав Артемовський, замість погашення боргу за дев’ять місяців за комунальні платежі (окрім електроенергії) та харчування надходили лише гарантійні листи, що це буде зроблено. Зважаючи на те, що просвітку у питанні не видно, міський бюджет не безрозмірний, а договір про надання послуг закінчився 2012 року, офтальмологічне відділення районної лікарні у новому році виявилося без опіки у питанні харчування.

– Так, причина відмови у тому, що в нас були заборгованості по електроносіях, навіть по самому харчуванню перед міським відділом охорони здоров’я, – констатує головний лікар Дубенської центральної районної лікарні Віктор Порицький, – але це проблема всіх закладів… Тому ми знаходимось у складних умовах, з яких поступово мусимо виходити. У нас реструктуризовані боргові зобов’язання, і протягом трьох-чотирьох місяців плануємо повністю розрахуватися з боргами за електроенергію. Просто потрібно було трохи почекати, тому що період важкий – реформи, зміни. Але компромісу, на жаль, не було досягнуто…

Питання харчування пацієнтів райлікарня почала вирішувати власними силами – доставкою їжі з харчоблоку автомобілем, який чергує в приймальному відділенні.

До речі, у 2012 році в офтальмологічному відділенні Дубенської ЦРЛ при середньостатистичному десятиденному перебуванні у стаціонарі пролікувалися 175 жителів Дубна, 167 мешканців сіл Дубенського району та 34 пацієнти із сусідніх районів.

Сергій НОВАК,

Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>