Надзвичайники готуються до весняної води

З метою визначення реального стану справ щодо можливого підтоплення населених пунктів внаслідок весняного водопілля, начальник територіального управління ДСНС у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук здійснив перевірку гідротехнічних споруд, насосних польдерних станцій та захисних дамб у північних районах області.

Головний рятувальник області зустрівся з керівниками районних адміністрацій та органів виконавчої влади Ратнівського, Любешівського та Камінь-Каширського районів. Районними відділами водного господарства кілька разів на добу контролюється рівень води на постах, відповідна інформація надходить до органів місцевої влади та управління державної служби з надзвичайних ситуацій.

Під час робочих зустрічей посадовці обговорили також заходи, які потрібно здійснити для запобігання підтоплення населених пунктів, що знаходяться в «зоні ризику».

Слід зазначити, що завдяки проведеній у минулих роках роботі в області збудовано понад 14 кілометрів нових захисних дамб, розчищено 113 кілометрів меліоративних каналів державного та внутрішньогосподарського значення, проведено ремонт 20-ти кілометрів цих споруд, укріплено 5 кілометрів берегу річки Західний Буг та очищено 20 кілометрів русла річки Прип’ять.

В окремих місцях, за інформацією Управління ДСНС України у Волинській області, вода в річках Вижівка, Прип’ять і Турія вийшла лише на заплаву, тож до підтоплення сільськогосподарських угідь ще залишається певний «запас».

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>