Луцьк візьме в кредит у ЄБРР 10 мільйонів євро під 7-8 відсотків

Чергова зустріч з представниками ЄБРР і компанії "Ramboll" відбулася за участю Луцького міського голови Миколи Романюка, заступників міського голови Лариси Соколовської і Тараса Яковлева, директора ДКП "Луцьктепло" Олександра Киричука, керівники структурних підрозділів міської ради зустрілися з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку.

Дар'я Кочубинська, яка представляє ЄБРР, наголосила, що вони задоволені співпрацею з міською владою Луцька та висловила сподівання, що так буде і надалі. Вона зауважила, що реалізація Проекту модернізації інфраструктури центрального опалення міста, в першу чергу, спрямована на підвищення енергоефективності комунальної інфраструктури, скорочення споживання газу та електроенергії, покращення якості послуг опалення та гарячого водопостачання для населення міста.

Головне питання, яке цікавило Миколу Романюка - умови кредиту, який ЄБРР може надати ДКП "Луцьктепло". Дарія Кочубинська зауважила, що сума кредиту становить 10 млн євро. Термін кредитування - 13 років. Відсоткова ставка коливатиметься в межа 7-8% річних. Пільговий період повернення кредиту становитиме три роки, це той момент, поки буде завершуватися впровадження енергозберігаючих заходів, та підприємство ДКП "Луцьктепло" отримає перший економічний ефект. Рішення по виділенню кредиту прийматиметься орієнтовно у травні. Саму ж угоду підпишуть у червні-липні.

Представник компанії "Ramboll" Джозеф Херц коротко поінформував про свої напрацювання. Він зауважив, що проект модернізації включатиме сім компонентів. Також передбачено встановлення близько ста індивідуальних теплових пунктів. Це, за його словами, дасть можливість покращити якість теплоносія, який отримуватиме кінцевий споживач, та знизити витрати на його виробництво.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>