Прокуратура повернула селу 2,5 гектара землі

Справу розглядав Луцький міськрайонний суд. Він визнав недійсним та скасував державну реєстрацію 25 державних актів на право власності на землю й постановив повернути земельні ділянки вартістю майже 265 тис. грн. із незаконного володіння у комунальну власність.

Як повідомляє прес-служба прокуратури області, земельних наділів сільська громада позбулася "завдяки" злочинному тріо у складі землевпорядника Піддубцівської сільської ради, головного спеціаліста управління Держкомзему у Луцькому районі та приватного підприємця. Протягом червня 2007 року - жовтня 2008 року вони підробили рішення сільської ради про виділення сімнадцятьом підставним особам земельних ділянок.

На підставі підроблених документів було виготовлено технічну документацію та отримано державні акти на право власності на землю.

Таким чином із земель резервного фонду Піддубцівської сільської ради у приватну власність незаконно вибули ділянки загальною площею 2,5 га.

Вироком Луцького міськрайонного суду від 18 травня 2012 року землевпорядник Піддубцівської сільської ради засуджений до 5 років позбавлення волі з позбавленням права 2 роки обіймати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські посади із встановленням трирічного іспитового строку.

Головного спеціаліста управління Держкомзему у Луцькому районі та приватного підприємця засуджено до 5 років позбавлення волі. Їм також встановлено відповідно дво- та трирічний іспитовий строк. Апеляційний суд Волинської області залишив цей вирок без змін.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>