Робот-годувальник, робот-поливальник

Люди їдуть у відрядження чи відпустку, а вдома залишаються вазони, котики, собачки чи рибки. А їм же потрібен догляд. Не завжди у господарів є можливість домовитися з рідними чи знайомими, аби ті «підмінили» їх на час відсутності. Ось тоді й стане у поміч розробка юних прикарпатських талантів.

«Машина» запрограмована так, що наливатиме під вазони конкретну кількість води і насипатиме домашнім улюбленцям певну кількість їжі у визначений час. Ні більше-ні менше. Зараз діти мудрують, як змусити робота «думати» – самому визначати вологість грунту (відповідно, й лити кількість води) та оцінювати стан мисочки для годування тварин (сипати корм лише тоді, коли вона порожня). Проте технічна новинка вже сьогодні, впевнений їхній керівник Любомир Солом’яний, може працювати не лише в квартирах, але й у теплицях, де допоможе зекономати час та людські ресурси при поливанні овочів.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>