У Нововолинську мітингували шахтарі

На майдані Незалежності у Нововолинську з ініціативи координаційної ради шахтарських колективів Львівсько-Волинського вугільного басейну відбувся мітинг протесту, пов'язаний з подальшою роботою діючих копалень та будівництвом шахти № 10. Акція протесту зібрала понад сімсот гірників.

Таку реакцію у людей викликало рішення профільного міністерства щодо поетапної передачі збиткових шахт на підготовку до ліквідації, а фактично - про закриття трьох підземних підприємств № 1, 5, 9. Зрозуміло, що такий крок призведе до чималої соціальної напруги у місті, життя в якому жевріє саме навколо копалень. Мітингуючі висловили свою незгоду з рішенням міністерства і висловили впевненість, що Нововолинські шахти ще можуть нормально працювати, адже промислові запаси вугілля на діючих підприємствах становлять приблизно 10 мільйонів тонн. Найближчим часом голова теркому профспілки працівників вугільної промисловості Юрій Калістратов та генеральний директор ДП "Волиньвугілля" Анатолій Заболотній мають зустрітися з профільним міністром і вручити йому вимоги волинських шахтарів.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>