Вухасті улюбленці

*Кролики ростуть, б’ючи один за одним рекорди по своїй довжині. Континентальний гігант Даріус з Великої Британії досягнув 130 см.

*Дивно, але кролик завдяки будові очей може дивитися назад, не повертаючи голови.

*В Австралії надмірна популяція кроликів – стихійне лихо, для боротьби з яким в країну спеціально імпортували вірус мікросоматозу, в результаті чого була знищена восьма частина австралійських ссавців. Сьогодні на планеті вже 100 мільйонів цих тварин, і вони невпинно «плодяться».

*Про їхню плодовитість ходять легенди, а рекорд належить кролиці, яка народила 24 кроленят. Щороку самка може привести до трьох десятків особин, які через півроку вже самі можуть давати потомство.

*Вухані – довгожителі, однак тривалість їхнього життя залежить від умов утримання і погоди. Рекорд за тривалістю життя кролика зафіксований на позначці 19 років.

*У кролика 28 зубів, а за передніми різцями є маленькі зубки. Їхня особливість – поїдання їжі двічі. Причому другий раз вони пережовують вміст своєї товстої кишки.

*Найдовші вуха в «англійського барана» (порода) – кролика Джероніма. Їхня довжина становить 79,06 см. Цей рекорд у 2003 році занесений до Книги рекордів Гіннеса.

*Стрибає кролик на 1 м у висоту і 3 м в довжину (зафіксовані рекорди), що є досить непоганими спортивними результатами, порівняно з розмірами стрибуна.

*Кролики мають чудовий апетит і їдять все, що росте. Один вухань може з’їсти стільки трави, що вистачить набити велику подушку.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>