Табачник повертає нам більшовицьку історію

Ще позаминулого року міністр освіти Табачник «реформував» підручники історії України, вилучивши з них розділи про героїв Крут, Українських січових стрільців, боротьбу УПА. Тепер він вирішив іти далі: Міністерство освіти, крім Степана Бандери і Шухевича, виключило з програми тестування з історії питання про діяльність дисидентів і шістдесятників, зокрема письменника і політв’язня Євгена Сверстюка, художниці Алли Горської, літературознавця Івана Дзюби, поета Івана Світличного. Чому? Державні чиновники мовчать. Натомість у тестах є питання, які стосуються життя більшовиків Миколи Щорса і Юрія П’ятакова. Перший відомий як офіцер Російської Імператорської армії часів Першої світової війни, один з творців українських радянських військових підрозділів у 1918 році. У лютому 1919 року вибив війська Директорії УНР з Києва. Загинув на Житомирщині у серпні 1919 року в боях із союзною армією УНР і ЗУНР.

П’ятаков – член Центральної Ради від Російської соціал-демократичної робітничої партії. Голова Тимчасового робітничо-селянського уряду радянської України 1919 року. Він був ідеологом винищення білогвардійських офіцерів у Криму в 1920 році. У 1921-23 роках керував вугільним виробництвом Донбасу, потім працював на економічних посадах у Москві, вважався одним з найкращих радянських господарників. Розстріляний під час сталінських репресій у 1937-му за звинуваченням у створенні троцькістського підпілля з наміром «відірвати Україну від СРСР».

Це ще одне підтвердження тому, що маємо олігархічну владу, яка підтримує московські ідеї «руского міра». І їх намагаються нав’язати нашим дітям та онукам, незважаючи на те, що живемо у вільній Україні. Саме за цю волю жертвували своїм життям вищезгадані українці, яким нема місця в історії – бо так хоче Табачник, прихильник придуманої радянської пропагандистської історії. А ми й далі мовчимо.

Ольга ЖАРЧИНСЬКА

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>