Небезпеку несемо в дім своїми руками

Прибирання дає змогу позбутися бруду і пилу, однак залишає поза увагою набагато більше небезпечних ворогів, які загрожують не лише естетичному способу вашого життя, а й здоров’ю. Якщо пил має властивість накопичуватися сам по собі, то токсини ми приносимо в нашу домівку самі.

Пестициди

Різні засоби, призначені для знищення бур’янів або боротьби зі шкідниками, не повинні перебувати ні всередині, ні поблизу вашого будинку. І не варто думати, що якщо виробники оголосили їх «природними», то ситуація зміниться. У низці незалежних одне від одного досліджень було виявленого, що такі речовини можуть ставати причинами різних форм раку.

Синтетичні ароматизатори

Ароматизатори популярні серед виробників найрізноманітнішої продукції: їх можна знайти у складі миючих і дезінфікуючих засобів, освіжувачів повітря, дезодорантів, шампунів, лосьйонів, сонцезахисних кремів, мила, парфумів, порошків, ароматичних свічок і багато іншого. Однак під терміном «парфум» або «ароматизатор» насправді можуть приховуватися сотні різних хімічних речовин, практично кожна з яких є справжнісінькою отрутою і становить реальну загрозу організму.

Засоби для чищення

Для миття посуду, дзеркал, підлоги та інших поверхонь не варто використовувати нічого, крім ганчірок і серветок. Практично будь-який засіб, що чистить, – це суміш небезпечних хімічних сполук, які, випаровуючись, витають у повітрі у вас вдома. І ви вживаєте їх разом з їжею після миття посуду. А ще вони осідають на вашій шкірі. У результаті ці речовини потрапляють в організм, що може спровокувати різноманітні проблеми зі здоров’ям.

Одяг після хімчистки

Перхлоретилен – речовина, про яку потрібно знати лише два факти. Перший – це дуже шкідливий канцероген, що може призвести до порушення роботи печінки, нирок або центральної нервової системи. Другий – це основна речовина, яка використовується під час хімічного чищення одягу. І не варто думати, що перхлоретилен після обробки одягу випаровується – зовсім ні, він залишається на поверхні і зберігає шкідливі властивості.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>