Прополіс вдихаємо – хворобу виганяємо

Інколи у листах читачів можна знайти дуже цікаві поради щодо лікування тієї чи іншої хвороби народними методами. Вони особливо цінні тим, що ліки виготовляються з простих продуктів і неодноразово випробувані на собі. Ось декілька рецептів від застуди та грипу, запропонованих читачами.

«Я тримаю пасіку, тому вже років 20 лікуюся прополісом. Як тільки починається епідемія грипу, беру шматочок, дрібно його стругаю на аркуші паперу і вдихаю носом ці крихти. І все, ліків не потрібно! Головне, що онуки ніколи не хворіють, бо теж регулярно роблять цю процедуру.»

«У період застудних захворювань ми залишаємося здоровими завдяки лимону і часнику. Один цитрус дрібно порізати разом зі шкіркою. Подрібнити сім дольок часнику і змішати з лимоном. Залити отриману суміш 0,5 літра холодної перевареної води і настоювати 1-2 тижні. Приймати по столовій ложці вранці – і всю зиму будете здорові.»

«Одну цибулину невеликого розміру обчистити і покласти в емальовану кружку, залити окропом. Накрити кришкою і настоювати до десяти хвилин. Настій процідити через марлю, додати у нього столову ложку меду. Все швидко змішати і випити. Вживати бажано на ніч, бо цей настій одночасно забезпечить вам і міцний сон.»

«П’ять років тому мене так прихопив грип, що, здавалося, моє тіло в суцільних голках. Він дав ускладнення – я перестав чути на одне вухо. Тож до всіх відомих порад хочу додати свої. Зуби під час епідемії грипу треба чистити 3-4 рази на день, після чого протирати їх часником. Також двічі на день вживайте по 2-3 грами прополісу – жуйте і частинками ковтайте. Якщо на тілі утворяться рожеві плями, не лякайтеся. Припиніть на кілька днів вживати прополіс, і вони зникнуть. А тоді продовжуйте, проте зменште дозування. Корисно під час епідемії споживати багато натурального меду, їсти сиру журавлину та пити теплу кип’ячену воду. І, звичайно, не вживати горілки!»

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>