Давати дітям аспірин – це злочин!

Відомий педіатр Євген Комаровський має своє бачення епідемії грипу, профілактики вірусних захворювань та лікування дітей:

Є лише два типи жарознижуючих ліків, які можна використовувати для дітей – ібупрофен і парацетамол. Категорично забороняється аспірин, або ацетилсаліцилова кислота. Сучасні дослідження показують, що може виникнути синдром Рея. Це гостре ураження печінки типу цирозу з летальністю понад 90%. Воно трапляється тоді, коли на певні структури цього органа одночасно діють вірус і аспірин, а вони несумісні. При грипі і вітряній віспі аспірин – це злочин.

Нежить – перша видима ознака вірусної інфекції. А віруси ніяк не лікуються, вони самі минають. Якщо ж у вас чи в дитини болить горло, а нежитю немає – це, з вірогідністю щонайменше 50%, ангіна, гостра бактеріальна інфекція, яка вимагає негайного застосування відповідних препаратів. Коли горло болить і ви шмигаєте носом – хай болить. Якщо горло турбує, а ніс ні – хай лікар подивиться і переконається, що це не вірусний фарингіт, а ангіна, чи навпаки. У цьому випадку зволікати з лікуванням не можна.

Є два способи зменшити ймовірність захворювання: не зустрітися з вірусом (обмежити контакти з людьми) і вакцинація. Інших не існує. Зустріч з вірусом – це лотерея. Як зменшити вірогідність того, що вона призведе до хвороби? Треба провітрювати приміщення – дихати свіжим повітрям.

На сьогодні не існує серйозних досліджень ефективності противірусних препаратів. Якщо люди перестануть купувати ці ліки, то в нашій країні збідніє величезна кількість підприємств і виробників. Ефективних противірусних препаратів не існує.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>