Стали відомі нові подробиці трагедії у готелі «Світязь»

«Вісник+К» повідомляв про трагедію, яка трапилася в середині січня у луцькому готелі «Світязь». В одному з номерів покоївка знайшла застреленими двох клієнтів: 68-річного серба Радко Вєлічковіча і 16-річну польку Олівію Яновскі. В обох були прострілені голови. В руках у чоловіка був пістолет марки «Сміт і Вессон». За головною версією, яку розглядали правоохоронці, під час сварки на грунті ревнощів серб застрелив юну польку, а потім наклав руки і на себе.

Деякі ексклюзивні деталі цієї справи вдалося дізнатися газеті «Сегодня». З власних джерел видання дізналося, що серб Радко Вєлічковіч останні 20 років мешкав у Польщі, володів там транспортною компанією. А десять років тому розширив свій бізнес в Україну. Він часто бував на Волині. Неподалік Луцька у селі Маяки у нього була зареєстрована фірма, яка перевозила товар. Та останнім часом бізнес серба пригальмував: фірма підозрювалася в несплаті податків, йому погрожували місцеві бандити. Про це серб сам розповів журналістам за кілька днів до смерті, коли брав участь у вуличному опитуванні луцької телекомпанії «Аверс».

За професією Радко був учителем, і до переїзду у Польщу викладав фізику, хімію і математику в сербському містечку Лесковац. На батьківщині серба вдалося з’ясувати, що Радко був жорстким педагогом і навіть бив своїх учнів. Підозрювали, що він небайдужий до дівчаток. Вєлічковіч був двічі одружений - в Польщі і Сербії у нього залишилися дочки і онуки.

З 16-річною школяркою Олівією серб познайомився рік тому в польському барі, де вона підробляла офіціанткою. Радко підкорив дівчину з бідної сім’ї численними подарунками. Купував дорогий одяг, давав гроші і навіть обіцяв подарувати квартиру.

Мати Олівії помітила зміни в поведінці дочки. Вона була однією з кращих учениць в школі, займалася легкою атлетикою, і раптом закинула навчання. Мало не щодня зникала з школи і йшла до серба, іноді на декілька днів. Але школярка не зізнавалася батькам про зв'язок з чоловіком, який годиться їй в дідусі. Казала, що зустрічається з хлопцем з Варшави і щедрі подарунки - від нього. Відверта вона була лише з сестрою і якось обмовилася, що боїться Радко і знає, що той завжди носить з собою пістолет. Коли вона стала частіше зустрічатися з хлопцями-однолітками, Радко приревнував пасію. Він умовив юну коханку востаннє з'їздити з ним в Луцьк(до цього вона була з ним там двічі).

Прокурор Луцька Сергій Данілін вважає, що в номері готелю «Світязь» розігралася класична трагедія: чоловік з ревнощів убив свою супутницю, а потім застрілився сам. «Ні розташування трупів, ні інших предметів не дає права стверджувати, що їх убив хтось інший», – сказав прокурор. Проте рідні Радко не вірять в цю версію. Мовляв, серб занадто любив життя.

 

Посилання на Сегодня: http://www.segodnya.ua/regions/lvov/Drama-v-Lucke-16-letnyaya-Lolita-stala-rokovoy-dlya-68-letnego-pleyboya.html

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>