Не доставив вчасно товар – поверни завдаток у подвійному розмірі

 Доброго дня! Я оплатив чек на заставу за меблі у розмірі 500 гривень, а за стіл і його доставку та складання заплатив у повному обсязі. Але минуло кілька тижнів, а товар я й досі не отримав. Дзвонив директору магазину і неодноразово чув лише те, що вони обіцяють привезти завтра, а завтра – знову переносять на наступний день. Підкажіть, будь ласка, що мені робити: адже у мене немає з ними договору, а є тільки чеки про оплату.

Андрій, м. Луцьк

Чек є достатньою підставою для підтвердження укладення договору купівлі-продажу. У статті 704 Цивільного кодексу України вказується, що якщо договір роздрібної купівлі-продажу укладено з умовою доставки товару покупцеві, продавець зобов’язаний у встановлений договором строк доставити товар за місцем, вказаним покупцем, а якщо місце передання товару покупцем не вказане – за місцем проживання фізичної особи-покупця або місцезнаходженням юридичної особи-покупця.

Договір роздрібної купівлі-продажу з умовою доставки товару покупцеві є виконаним з моменту вручення товару покупцеві, а у разі його відсутності – особі, яка пред’явила квитанцію або інший документ, що засвідчує укладення договору або оформлення доставки товару, якщо інше не встановлено договором, актами цивільного законодавства або не випливає із суті зобов’язання.

Якщо договором не встановлений строк доставки товару для вручення його покупцеві, то він має бути доставлений у розумний строк після вимоги покупця.

Також Цивільний кодекс України вказує, що у разі порушення умов договору завдаток повертається у подвійному розмірі, у зв’язку з чим рекомендую вам написати йому листа, що у разі відсутності доставки товару в домовлений термін ви відмовляєтесь від договору і вимагаєте повернути завдаток у подвійному розмірі. Якщо не подіє – то в суд з такими ж вимогами.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>