Паспорт – на власне сторіччя

У паспорті Антона Сергійовича Підлисецького, уродженця села Застав’я Корецького району, а нині мешканця Рівного, донедавна у паспорті був записаний лише рік народження – 1913-й. День та місяць не було вказано, оскільки, зважаючи на солідність віку, їх довгожитель уже не пам’ятав. Це ніби й непогано, бо, за словам дідуся-жартівника, можна не один раз на рік ювілей святкувати, та Антону Сергійовичу хотілося, щоб і тут був порядок.

Встановити цей «порядок» допомогли віднайдені церковні записи, які, на щастя, збереглися. Отож, сто років тому місцевий священик, здійснюючи обряд хрещення, у реєстраційній книзі чорним по білому написав дату народження Антона Підлисецького: 10 січня 1913 року.

Знайшовши цей запис, родина потурбувалася, аби виготовити новий паспорт – уточнений. Вручення документа якраз припало на столітній ювілей Антона Сергійовича.

Урочиста подія відбулася у колі родини, яка дружно завітала на свято.

Сергій Новак,

Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>