У львівському селі Княже у нас понад сто передплатників

У маленькій хатинці тулиться поштове відділення в селі Княже Сокальського району. Нема тут дорогих офісних меблів, шикарних ремонтів, зате є працьовиті веселі дівчата-листоноші, які приносять у кожну домівку пенсії, потрібні товари, періодичні видання, у тому числі і понад сто примірників «Вісника+К».

У тому, що в нас і тут є читачі, заслуга дружного колективу сільських листонош – Тетяни Плетінки, Люди Олійник, Галини Камоцької та їх начальника Руслани Грицьків. На пошті вона працює вже тридцять років, тож вивчила всі нюанси цієї непростої роботи. Не всі знають, що нинішній поштовик має бути і бухгалтером, і продавцем, а ще – хорошим психологом, щоб знайти підхід до кожної людини. Зважаючи на те, що у відділенні постійно чимало відвідувачів, не важко зрозуміти, що місцеві листоноші добре опанували всі ці професії. Вони працюють у відділенні не один рік, тож добре знають про смаки передплатників. Хтось цікавиться політикою, хтось полюбляє видання, які дають корисні поради щодо ведення господарства, здорового способу життя. Жіноцтво надає перевагу журналам з квітникарства, різноманітним кулінарним газетам, а також тим, де є душевні історії про людські долі.

– А у «Віснику+К» універсально поєднується і перше, і друге, і третє. Тому ваша волинська газета знайшла своїх читачів і на Львівщині, – вважає Руслана Євгеніївна.

– Раніше Княже належало до Волинської області, – розповідає Галина Камоцька, – багато наших односельчан з Горохівського району, тож і це відіграє свою роль у передплаті вашого видання.

Ми були у Княжому на початку зими і редакційною автівкою «штурмували» засніжені дороги, а цим жіночкам з важкими сумками доводиться долати цей непростий шлях ногами. Проте жодного слова нарікань від них не почула. Навпаки, всі так і сиплють оптимізмом та запевняють, що люблять свою роботу, адже постійно знаходяться серед людей, в русі, а рух, як відомо, це – життя. Приємно, що у цьому колективі львівських поштарів добре прижилася й наша землячка з села Крижівка Рожищенського району Людмила Олійник. У Княжому мешкала її сестра, вона часто гостювала у неї, так і знайшла коханого та вийшла заміж.

– «Вісник» – це моя рідна газета, – каже. – З неї дізнаюся про події на Волині. Приємно, коли героями ваших публікацій стають мої знайомі. Передплачую її вже кілька років і людям рекомендую.

Руслана ТАТАРИН,

Львівська область

Фото автора


  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>