У Луцьку колядували і медовуху попивали

Рідні та закордонні фольклорні колективи, медовари з різних куточків України і народні умільці завітали до обласного центру Волині на традиційний етнофестиваль «Різдво у Луцьку». Впродовж двох днів зі сцени лунали колядки білоруською, польською та українською мовами. Особливо запальним був виступ білоруського ансамблю «Полішуки» – частина глядачів пішла у танок.

У рамках фестивалю відбувся конкурс різдвяної атрибутики. Найкращою роботою журі визнало шопку, виготовлену колективом луцької школи №17.

Кожен охочий міг продегустувати і придбати продукцію пасічників з півдня, центру та заходу України. Самі ж медовари ще й виборювали звання кращого у конкурсі «Питні меди 2013».

Добру справу робили волонтери благодійної акції «З Різдвом у серці». Вони на Театральному майдані та у Палаці культури збирали кошти на лікування хворій дівчинці.

Фінальним акордом етнофестивалю стала спільна коляда учасників та глядачів.

Микола КОМАРОВСЬКИЙ,

м. Луцьк

Фото автора

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>