Луцькій листоноші орден вручав Леонід Кучма

Скільки кілометрів пройшла, скільки газет та листів принесла людям за 28 років роботи листоноша поштового відділення №25 Волинської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Тетяна Петрова. Якось ніколи й не задумувалася ця привітна жіночка, яка вражаюча цифра могла б вийти. Але керівництво, видно, про те думало, бо ж не даремно нелегку працю простої листоноші відмічено орденом «За заслуги». Та не одним, а двома. Мало хто з рядових працівників може пишатися таким нагородами.

Тетяна Михайлівна з усмішкою пригадує, як у 1999 році у Києві в урочистій обстановці її викликали на сцену, і сам тодішній президент України Леонід Кучма поцілував руку та вручив орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

– Я дуже переживала, виходячи на сцену, щоб хоч не перечепитися на тих височенних сходах, – щиро розповідає жінка. – Навіть Кучма помітив моє хвилювання і заспокоював, мовляв, усе буде добре.

Тож коли через три роки жінці повідомили, що знову треба їхати до столиці за черговим орденом, вона зі спокійним серцем збиралася в дорогу. У 2012 році з нагоди професійного свята поштарку вітав екс-віце-прем’єр міністр України Борис Колесніков та вручив орден «За заслуги» ІІ ступеня. Розповідаючи про відзнаки, жінка каже: у тому, що її удостоїли такої честі, найперша заслуга її клієнтів – різноманітних організацій та простих мешканців вулиць Коперника, Світлої, Шопена та інших, яких обслуговує.

– Так і напишіть, що люди на моїй дільниці найкращі, без них я нічого не варта, – просить Тетяна Михайлівна. – Завжди передплачують багато видань, купують різні товари, словом, допомагають виконувати план.

Звичайно, не пошкодувала листоноша теплих слів і для свого керівництва. На завершення нашої бесіди про робочі будні запитала у Тетяни Михайлівни, що ж вона полюбляє робити вдома.

– Подобається проводити час з внучками Анею та Юлею, – каже любляча бабуся Таня. – А тільки приходить весна, на вихідні їду у своє рідне село Білосток Луцького району, там живе мама. І вже до пізньої осені порпаюся в землі. Отаке у мене хобі. Так виходить, що де б не була: чи на пошті, чи в полі, скрізь люблю працювати.

Саме тому, що у нас такі віддані роботі люди, волинські поштовики, як повідомив директор Волинської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Ярослав Кравчук, посідають друге місце у всеукраїнському рейтингу. Що ж, побажаємо їм, щоб 2013 приніс почесне перше місце. А Тетяні Петровій – орден «За заслуги» І ступеня.

Руслана ТАТАРИН,

м. Луцьк

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

Тетяна ПЕТРОВА

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>