Садочку «веселка» – 50!

Днями своє 50-річчя відзначатиме один з найдавніших діючих дитсадків Луцька – ДНЗ №16 «Веселка». Як для людини, це дуже солідний ювілей, а для садочка – взагалі ціла ера. За цей час у дбайливих руках персоналу закладу побувало майже сім тисяч вихованців. А ті, хто робив тут свої перші кроки, вчився aрозмовляти, уже водять сюди своїх онуків.

Як свідчить архівна виписка, дошкільний навчальний заклад №16 виконком Луцької міської ради депутатів трудящих своїм рішенням прийняв в експлуатацію якраз напередодні Нового року – 30 грудня 1962-го. Символічно, що 30 грудня відзначає свій день народження й нинішня молода та енергійна завідувачка «Веселки» Валентина Федорук. Саме за її керівництва у 2008 році в закладі проведено капітальний ремонт харчового та прального блоків, сантехнічних комунікацій.

Днями до дитсадка завітали гості, аби привітати колектив з ювілеєм закладу. Серед них були луцький міський голова Микола Романюк (йому за українською традицією вручили коровай) та начальник міського управління освіти Олег Гребенюк.

Вечір, приурочений даті, колектив «Веселки» підготував з притаманною йому творчою винахідливість. Історію будівництва дитячого садочка розповіли у жартівливій формі, використавши мультик про Чебурашку. Також на святі свої таланти продемонстрували працівники закладу і його вихованці – не тільки нинішні, а й колишні. Нині уже студентка Луцького училища мистецтв імені Стравінського Вікторія Борисюк організувала у холі садочка виставку власних картин. Анна Неспай прийшла з пісенним вітанням до своїх колишніх виховательок і нянечок.

На святі працівники дошкільного закладу отримали подяки від Миколи Романюка, міського та обласного управлінь освіти.

У різні роки завідувачками садочка були Любов Майданська, Марія Рожанська, Галина Короляк, Марія Кардаш, Валентина Гдира. Приємно, що ветерани «Веселки» теж були на святі. Серед них і Алла Гнатюк, яка прийшла працювати у садок з моменту його відкриття, звідси вийшла на пенсію. ДНЗ №16 відвідували її діти, а тепер Алла Петрівна приводить сюди свого правнука Дениска. Ветерани теж завітали не з порожніми руками, а подарували садочку ікону Божої Матері.

Зі свого боку завідувачка дошкільного навчального закладу №16 Валентина Федорук подякувала усім, хто постійно допомагає й підтримує їх. Це начальник частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону ТУ МНС в області Ігор Мушит, редактор газети «Вісник+К» Євген Хотимчук. Меценатом «Веселки» є керівник ВАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктор Чорнуха. До ювілею садочка він подарував плазмовий телевізор та інше обладнання, яке сприятиме впровадженню сучасних методик у навчально-виховний процес.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

м. Луцьк

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>