Жінки народжували у дорозі

Складними видались у Західній Україні минулі вихідні. За даними еменесників, у сніговий полон на Тернопільщині у суботу і неділю потрапили сотні автомобілів, пасажирам довелося ночувати в салонах. Визволяли людей з аномальних заметів 170 одиниць важкої техніки.

Найбільший екстрим пережили дві породіллі – жінкам довелося народжувати дорогою до лікарень. У неділю вранці жителька Тернополя народила у кареті швидкої допомоги. А у селі Денисів Козівського району жінка народила вдома, оскільки медики не змогли добратися до породіллі через замети. На щастя, мами і їхні дітки почуваються добре. На Рівненщині, за три кілометри від села Кисоричі Рокитнівського району, у сніговий затор теж потрапила автівка з вагітною жінкою. Доки еменесники розчищали замет та відбуксовували автомобілі, які через погодні умови перекрили трасу, жінка народила у салоні. Після звільнення дороги у супроводі швидкої мама та маля були доставлені до Рокитнівської центральної районної лікарні. Їх здоров’ю ніщо не загрожує. Загалом на Рівненщині рятувальники визволили зі снігової пастки більше ста людей, десять з них – діти.

Світлана КЛОС,

Марія МАРТИНЮК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>