Гуси-лебеді з автошини

Непридатні для використання речі можуть сповна «зажити» другим життям і приносити людям не тільки користь, але й незвичну красу. Щось подібне трапляється із автомобільними шинами. Їх використовують у побуті в різних потребах. І зачасти – для прикрас квітників, садів, виготовивши із шин декоративних лебедів. Одне з таких видовищ – в обійсті сімейства Рибаків, яке мешкає у селі Рудка Демидівського району.

Молода сім’я Сергія та Ольги Рибаків недавно придбала нове обійстя. Почали на ньому самостійно господарювати. Відповідно постало питання про благоустрій території довкола хатини.

– Звичайно, кожній людині хочеться, щоб її житло було красивим, – зазначає Сергій Рибак. – Ми з Ольгою у цьому відношенні не виняток. Власноруч зробили гойдалку для нашого дитяти. Вона незвична, ніби із казки, бо основа у ній не зі струганих лат, а із лісового гілля – усіляко покрученого, але водночас неабияк привабливого. А ось гуси-лебеді, що сіли перед хатою, зроблені з автомобільних шин. Бачив подібні по інших селах. Спочатку думав, це – складно. Тепер переконався, що ні. За день одного лебедя можна спокійно сконструювати. Як це робиться? Берете стару шину. Чим старіша вона, тим ліпше. Бо стертий протектор краще покрити фарбою і надати витвору природнішого вигляду. Далі – необхідно нанести на шину контури, по яких і робитиметься вирізання деталей. У цій викройці головні деталі – крила та голова лебедя. Після вирізання крила вигинаються, закріплюються товстим дротом у формі «змаху» або «польоту». Подібним чином встановлюємо шию лебедя, вигинаючи її до природного стандарту. А заключним етапом є фарбування, перед яким покришку треба обов’язково знежирити. Ось, по суті, і все. Спробуйте – і у вас неодмінно вийде!

Сергій НОВАК,

Рівненська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>