Чай у пакетиках придумали американці

Чайний пакетик був винайдений у 1904 році. А почалося все так: бажаючи заощадити при розсиланні зразків чаю клієнтам, американський підприємець Томас Салліван упакував їх не в металеві баночки, як було прийнято, а в маленькі шовкові мішечки. Торговці дуже здивувалися такій фасовці, і подумали, що сам мішечок потрібно опускати прямо в чашку. Так з’явилася чудова ідея і продукт, який використовуємо донині.

Єдина відмінність пакетованого чаю від листового – це ступінь подрібнення листків. У чайні пакетики розфасовується особливий вид чаю – fannings. Він дрібніший, ніж звичайний листовий чай, який традиційно використовується для заварювання в чайнику. Дрібні чаїнки, зібрані в пакетик, через більшу поверхню, що взаємодіє з водою, віддають їй більше речовин, ніж великий лист. Тому чайний пакетик краще і швидше заварюється. Протягом усієї історії цього винаходу люди прагнули забрати смак обгортки, і поступово йшли від шовку до сучасного фільтр-паперу, який виготовляється з натуральних компонентів. Тепер усі ці матеріали проходять ретельну експертизу.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>