Портрет забирає енергію натурника

Більшість своїх робіт художник Рембрандт присвятив дружині Саскії та дітям. Але кохана, яку він зображав на картинах у вигляді міфічних персонажів, померла, перед тим поховавши трьох маленьких діток, які теж часто позували батькові. Княгиня Лопухіна, що служила моделлю російському художнику Володимиру Боровиковському, померла через три роки після того, як був написаний її портрет. Лікарі так і не змогли визначити точну причину смерті. Мати хлопчика Васі, який позував Перову для картини «Трійка», забороняла синові бути натурником. Однак той не послухався її, і незабаром помер. Передчасна смерть наздогнала і близько десяти натурників Рєпіна. Хірург Пирогов та композитор Мусоргський померли через день після того, як художник закінчив їхні портрети. Столипіна застрелили наступного дня після завершення роботи над його портретом.

Науковці, досліджуючи ці випадки, стверджують, що віддача життєвої енергії, яку вбирає портрет, призводить до хвороб та летальних наслідків.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>