До Деркачів, як до магнітів, липнуть металеві предмети

Підприємець Валентин Деркач мешкає в селі Кикова, що в Новоград-Волинському районі. Йому сорок років, одружений, батько багатодітної сім’ї. Одного вечора (а було це кілька років тому) він прийшов додому з роботи, прийняв ванну, а коли став вдягатися, то помітив, як з одягу ледве що не іскри скачуть, а волосся світиться, як лампочка, – такий наелектризований був. Здивований чоловік, адже раніше такого з його тілом ніколи не траплялося, задля експерименту притулив до голих грудей ложку – і вона прилипла, наче приклеїлася.

– Далі мій малий, – розповідає Валентин, – котрого покликав, аби показати «фокуса», почав виделки, ложки та черпаки мені на груди та спину навішувати – більше двадцяти предметів причепив, і вони міцно трималися. Спробували це саме на дружині – так само тримаються, і на синові також. Що за дивина – сам не знаю. Майже щодня повторював експеримент, і щодня виходило. Запитував у знайомого лікаря, а той каже, що медицині такі випадки знайомі, а от пояснення їм поки що немає.

Крім найменшого сина-школяра, у Деркачів є ще двоє старших дітей-студентів. Так-от, до їхніх тіл металеві предмети не прилипають. Можливо, тому, що хлопці рідко бувають вдома? Тоді, виходить, причина феномену Деркачів у розташуванні їхнього помешкання? Річ у тім, що поблизу їхньої хати, метрів за п’ятсот, нещодавно спорудили вежу мобільного зв’язку. Чи не вона часом наелектризовує одяг і намагнічує тіла мешканців? Можливо, що й так, але ж сусіди Деркачів чи інші мешканці Кикової в магнетизмі не були помічені. Правда, деякі селяни скрушно кивають у бік антени, коли в них заболить голова чи якась інша недуга дошкуляє: мовляв, хвороби почастішали саме з її появою. Чи змінив «магнетизм» життя й здоров’я Валентина Деркача і чи вежа тому посприяла, чоловік не береться судити. Це явище поки що йому нібито не шкодить, але й якогось зиску від нього не має, якщо не зважати на популярність, якої набула його сім’я в селі.

Микола Шмигін,

Житомирська область

Фото із сімейного архіву

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>