Шум у вухах

Дуже часто від людей пенсійного віку можна почути скарги на шум у вухах, голові, запаморочення. Чи є якісь немедикаментозні методи лікування? Натуропат Олена Свитко з цього приводу дає хороші рекомендації.

Такі симптоми найчастіше свідчать про судинні захворювання. Дуже ефективними у їх лікуванні, а також для покращення пам’яті, при відсутності апетиту, є препарати гінкго білоба. Для приготування настоянки можна використовувати і бруньки, і листя, і навіть плоди з кісточками. Рекомендую звернути увагу на це дерево тим, хто страждає серцево-судинними захворюваннями, а також, хто переніс інфаркт, інсульт, має проблеми зі слухом і зором, у кого постійно мерзнуть руки і ноги. Настоянка гінкго білоба ефективна при частих бронхітах. Препарати цієї рослини можуть впливати на хід захворювання Паркінсона, зменшують психогенний та судинний біль голови.

Настоянка на вині: 500 г молодих гілочок гінкго з бруньками і листочками (чи листками і плодами) подрібнити, залити 3 л червоного вина і довести до кипіння, 5 хвилин поварити, додати 2 г кориці і 30 г меду. Пити теплим по 100 мл три рази в день.

Крім цього, хорошим засобом для омолодження судинної системи, позбавлення шуму у вухах є «королівські ліки» за рецептом святої Хільдегарди: 100 г щойно розпущених бруньок чи квіток глоду подрібнити і змішати з 30 г меду, ваніллю і корицею (по 1 г), залити все 700 мл коньяку і збовтати суміш 24 рази. Залишити на 12 годин у темному місці, потім процідити. Приймати по 20 мл три рази в день за 30 хвилин до їди.

Через 2-3 місяці вживання цих ліків проходить серцевий біль, завдяки відновленню судин головного мозку покращується пам’ять, шум у вухах не турбує, а ще – зменшується набряк ніг.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>