Цибуля – не завада поцілункам

Ріпчаста цибуля – джерело вітамінів В, С, ефірних олій, мікроелементів. Одержати такий елемент як залізо можна і з сирої, і зі смаженої, печеної та тушкованої цибулі, особливо якщо використовувати її як гарнір до печінки. Також вона багата на калій, що добре впливає на серцево-судинну систему.

Для підвищення імунітету взимку рекомендовано вживати по половинці ріпчастої цибулі на день. Найпростіший спосіб – додавати свіжу цибулю в салати. А щоб смак не був таким різким, посипте нарізану цибулю сіллю і залиште на кілька хвилин, потім побризкайте оцтом чи лимонним соком.

Сік ріпчастої цибулі запобігає застуді, бо містить фітонциди, що мають протимікробну дію. Також вона сприяє очищенню крові, стимулює процеси травлення, виводить з організму зайву рідину.

Споживати сиру цибулю в салаті вважають недоречним перед побаченням, тому що подих з її запахом відбиває бажання цілуватись. Насправді цього дуже легко позбутися – потрібно пожувати листя свіжої петрушки. Можна також закусити горіхами або ж запити молоком.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>