Найкращий центр променевої терапії у Рівному

Про центр променевої терапії Рівненського обласного онкодиспансеру слава шириться не лише в Україні. Новітнє обладнання, висококваліфіковані працівники, турбота про хворих – це далеко не весь перелік чеснот, котрі зробили цей заклад найкращим. Подібних центрів в Україні існує чотири, та у Рівному, кажуть хворі, лікують найкраще.

Побувавши у першому відділенні променевої терапії, не віриться, що відділення працює трохи більше року. Не так давно на цьому місці стояли лише стіни. Сьогодні це ошатні коридори, комфортні палати, що нагадують домашні кімнати. Проте головною гордістю центру є надсучасне обладнання, яке закупив благодійний фонд Рината Ахметова «Розвиток України». У рамках проекту «Рак виліковний» рівненським хворим подарували апаратуру, яка дозволяє ефективно боротися з онкозахворюваннями на різних стадіях розвитку. До складу комплексу ввійшли лінійний прискорювач британського виробництва та 16-зрізовий комп’ютерний томограф виробництва японської компанії. Це дозволяє проводити своєчасну і достовірну діагностику та високоточне планування променевої терапії на КТ-сканері з подальшим лікуванням на лінійному прискорювачі. А монтаж обладнання вперше в Україні вдалося здійснити протягом трьох місяців.

Перш ніж приступити до роботи на новій апаратурі, спеціалісти пройшли стажування за кордоном. Чималий досвід, розповідають, перейняли у німецьких та білоруських колег. Не пропускають жодних спеціалізованих семінарів та конференцій. Чи не найбільше наукових зібрань доводиться відвідувати завідувачці центру променевої терапії №1 Тетяні Щегловській: вчора вона їздила на зустріч онкологів до Харкова, завтра летить на наукову конференцію до Москви… Та й у відділенні лікаря «виловити» важко, адже вона постійно з хворими.

– Роботі треба віддаватися сповна, тоді це приноситиме і задоволення, і результат, – каже Тетяна Дмитрівна. – Насправді, ми тут усі робимо одну справу – рятуємо життя. У нас дуже хороший колектив, вони розуміють мене з півслова. Також наш керівник, головний лікар онкодиспансеру Григорій Іванович Максим’як, неабияк переймається проблемами радіології. Дбає, аби центр мав не просто усе необхідне, а найкраще. У нашій єдності й закладено секрет успіху. Адже, на мою думку, ефективність роботи складається зі щоденної клопіткої праці.

Хворі про медперсонал, та й саме відділення, відгукуються лише найкращими словами. Кажуть, за ними тут доглядають, як за рідними.

– Спершу я лікувалася у Кам’янці-Подільському, а звідти направили до Рівного, – розповідає пацієнтка із Хмельниччини Євгенія Голяк. – Мене тут гарно зустріли. В цьому відділенні дуже хороше лікування. У мене рак ІІІ ступеня, це дало ускладнення на легені. Вчора стало гірше, то весь персонал чергував у моїй палаті цілу ніч.

Від похвальних слів на адресу свого відділення та його персоналу Тетяна Щегловська лише червоніє. Зізнається, така реакція пацієнтів не просто тішить, а надихає працювати ще краще. Мешканці відділення для неї й справді стають як рідні, до кожного прикипає душею. Проте, каже лікарка, зі своїми хворими воліла б знайомитися в інший спосіб. Тож закликає усіх: аби уникнути страшного діагнозу «рак», потрібно планово проходити медичні огляди і, в разі «тривожного дзвіночка», не відкладати візит до лікаря.

Марія МАРТИНЮК,

м. Рівне

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>