«Швидкі» обладнають системою навігації

На Волині наближається до завершення робота з організації єдиної диспетчерської служби швидкої допомоги. З нового року вона запрацює на базі станції швидкої допомоги у Луцьку. Щоб контролювати пересування автомобілів служби, кожен з них, а в області їх 118, буде обладнано системою навігації. Нещодавно волинські фахівці побували на Харківщині, де вивчали роботу існуючої там електронної системи руху швидких допомог. Там така практика впроваджена з 2008 року. І харківські колеги відзначають позитивні результати її роботи. Зокрема скоротився час доїзду до пацієнта, а також зменшилися витрати на пальне, адже ведеться жорсткий облік руху машин.

Для втілення проекту у життя обласна влада повинна облаштувати приміщення. Досягнута домовленість, що з цим допоможуть спонсори. А від держави Волинь у рамках реалізації національного проекту «Вчасна допомога» отримає комп’ютерне обладнання та програмне забезпечення.

Олександр МІРЧУК, Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>