Хороша міна тренера при поганій грі «Волині»

На честь завершення року керівництво ФК «Волинь» спільно з фанатами клубу організувало вечірку в одному з найновіших клубів Луцька. Вона заздалегідь була спланована на вечір після останнього матчу року із «Чорноморцем». Зрозуміло, що футболісти, які теж збиралися відвідати танцювальне «паті», мали зробити усе, щоб у клубі панував справді святковий настрій. Але зрештою свято таки було зіпсоване.

Матч з одеситами вкотре показав проблеми луцької команди в атаці. Та й сама схема гри, яку обрав головний тренер на останній матч року, з одним чистим форвардом Суботичем при п’яти номінальних захисниках нічого гостросюжетного й не обіцяла. Футбол «без воріт» команди демонстрували практично увесь перший тайм. Незначна перевага таки була на боці підопічних Анатолія Дем’яненка, за півгодини лучанам вдалося створити лише два напівмоменти. Гості переважно шукали свого щастя у контратаках, і продемонстрували практично стовідсоткову реалізацію. Єдиний постріл в площину воріт Максима Старцева виявився результативним.

Другий тайм «Волинь» розпочала з навали, яку продовжувала практично до фінального свистка. Але брак у передачах руйнував усе. А чим менше лишалося часу до завершення матчу, тим більше поспішала і помилялася «Волинь», даючи гравцям «Чорноморця» все більше простору для швидких контратак. Одна з них закінчилася призначенням 11-метрового у ворота Старцева. Реалізувавши його, гості встановили остаточний рахунок у грі – 2:0 на свою користь.

Після другого гола епіцентр подій змістився з поля у фан-сектор «Волині». Ультрас вирішили використати увесь запас піротехніки, який заготували для святкування перемоги над «Чорноморцем» – не пропадати ж добру. Розгулялися хлопці не на жарт. Через сильну димову завісу арбітр матчу навіть змушений був припиняти гру на кілька хвилин.

Як не дивно, після гри Анатолій Дем’яненко випромінював спокій. На прес-конференції він відзначив, що команду потрібно підсилювати, бо бракує кваліфікованих кадрів. А причини нестабільної і невиразної гри тренер пояснив ще простіше. Мовляв, нові класні футболісти, яких, до речі, за словами самого ж Дем’яненка, запрошували для завоювання путівки у єврокубки (нині про ті заяви ніхто не воліє згадувати), просто не встигли зігратися, бо не пройшли повноцінних зборів із командою. Хоча, здається, 18 турів чемпіонату навіть краще, ніж будь-який збір… Також Анатолій Дем’яненко після матчу пообіцяв, що навесні всі побачать іншу «Волинь». Але чи побачать? Принаймні, та гра, яку показує команда останнім часом, відбила у лучан бажання відвідувати стадіон.

Результати матчів 18-го туру: «Говерла»-«Динамо» – 2:4, «Кривбас»-«Шахтар» – 0:2, «Металург» З.-«Металіст» – 1:3, «Металург» Д.-«Дніпро» – 0:0, «Карпати»-«Ворскла» – 2:0, «Таврія»-«Іллічівець» – 1:0, «Волинь»-«Чорноморець» – 0:2, «Арсенал»-«Зоря» – 0:1.

Наступний тур команди української прем’єр-ліги зіграють уже в березні. «Волинь» зустрінеться із «Шахтарем».

Сергій КРАЙВАНОВИЧ

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>