Відкрили пам’ятник Олені Полонській

21 листопада, у день народження знаменитого астронома Олени Казимирчак-Полонської, у селі Селець Володимир-Волинського району, де вона виросла, відкрили пам’ятну стелу та встановили хрест. Ідею вшанувати відому землячку давно виношував сільський голова Анатолій Матвіюк. Тому на сесії сільської ради було прийняте рішення зібрати по десять гривень з кожного дорослого члена громади на пам’ятник. Окрім цих коштів, допомогли й спонсори, вихідці з Сельця. На урочисте відкриття з’їхалося багато науковців з Києва, Львова, Луцька. З Польщі прибула матушка Євдокія, батько якої товаришував з Оленою Полонською. Людмила Курінна, прийомна донька астронома, яка нині мешкає у Чернівцях, подякувала за те, що земляки бережуть пам’ять про її матір.

Після урочистої частини священик освятив хрест.

Гості обмінялись спогадами й поділились планами щодо майбутньої співпраці під час наукової конференції, яка відбулась у школі.

Руслана ТАТАРИН,

Волинська область

Фото Ірини НАДЮКОВОЇ

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>