Кулька з Німеччини прилетіла на український город

Іванна Шаранда із села Привітне, що у Млинівському районі, запримітила, як з неба на город опускається кулька. Школярці стало цікаво: звідкіля вона взялася. Зловивши повітряну «гостю», побачила на ній прикріплену листівку.

Слова були написані не українською, тому шестикласниця звернулася по допомогу до вчительки іноземних мов Марії Петрівни Голуб’юк. Відтак з’ясувалося, що кулька – аж з Німеччини. Там у сімейному центрі святих Петра і Павла міста Нойштадт діти влаштували цікавий конкурс: запускали у небо кульки з привітами та проханням повідомити, яка з них куди долетить.

Українці вийшли на зв’язок із німецькими адресатами і відповідно дізналися, що привіт, випущений дівчинкою Паулою, долетів найдалі – аж до України. Більше того, між українськими та німецькими дітьми зав’язалася дружня переписка. Цілком можливо, що вона продовжиться взаємними візитами.

Сергій Новак,

Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>