Духи Chanel №5 заборонять?

Славнозвісні Chanel №5 можуть опинитися під забороною після того, як науковці з ЄС вирішили, що деякі інгредієнти парфумів можуть викликати алергію. Аромат, що був у виробництві понад 90 років, містить сліди деревного моху, що є небезпечним для здоров’я. Крім того, вчені визнали алергенними близько 100 інгредієнтів парфумерної та косметичної продукції. Є також побоювання, що інші провідні бренди, зокрема Miss Dior, Guerlain’s Shalimar та Angel by Thierry Mugler, також можуть стати жертвами таких заходів.

За словами парфумера Сільви Журде, ці дії можуть призвести до занепаду галузі, адже чим більше компанія використовує натуральних інгредієнтів, тим більше алергії вони викликають. «Лимон, жасмин, бергамот – всі вони мають алергени», – каже спеціаліст. Є список законодавчо затверджених 26 інгредієнтів, які виробники парфумерної продукції повинні вказувати на пляшці.

Експерти також закликали виробників знизити концентрацію 12-ти речовин, що використовуються у косметичній продукції до 0,01%. Серед таких опинився, наприклад, евгенол – один із компонентів трояндової олії.

Chanel №5 було створено у 1921 році парфумером Ернестом Бо. Попри роки це дуже популярні парфуми і сьогодні.

Підготувала Тетяна ХУТІРСЬКА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>