Бабуся відзначила 105-річчя

Жителька села Квітневе Дубенського району Марія Духній відсвяткувала 105-й день народження.

Наразі довгожителька мешкає у своєї онуки. Втім, ще дає собі раду. Навіть на кухні допомагає – начистить картоплі, розпалить грубку. Щоправда, у підготовці до ювілею бабця Марія цілковито довірилася молодим. А вони й справді влаштували для ювілярки гарне свято, на яке прибули й представники влади. Вручили Марії Миколаївні президентське привітання та тисячу гривень. Побажали не хворіти, а вона їм у відповідь зізналася, що навіть не знає, що таке підвищений тиск. Більше того, у лікарні жінка як пацієнт була всього лиш раз. Лікувалася в основному народними методами. Корисною для здоров’я вважає також фізичну працю, хоч так тяжко, як вона колись у колгоспі, не бажає нікому працювати.

Виховала Марія Духній двоє дітей. Майже чверть віку тому втратила чоловіка. Пережила дві світові війни. Про усе це винуватиця торжества повідала у своєму святковому тості, на завершення якого впевнено заявила, що планує обов’язково дожити до 106-річного дня народження і знову скликати на свято гостей. На додачу ще й попередила: «Спробуйте-но тільки не прийдіть!»

Сергій Новак,

Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>