Кладовище наступає на села

Кладовище у селі Гаразджа, на якому ховають мешканців Луцька, функціонує з 1975 року. Нині тут уже близько 32 тисяч могил. В останні роки кількість поховань помітно зросла, тому й постійно виникає потреба у розширенні площі. У 2011 році кладовище збільшилося на 2,7 гектара, у 2012 – на 1,44. Своїми землями для цього поступилися Борохівська і Липинська сільські ради. Загалом нині територія цвинтаря займає 35 гектарів. Нещодавно тут побував Луцький міський голова Микола Романюк, щоб перевірити хід робіт із благоустрою на нових ділянках. Тут облаштовують зручні проїзди між секторами. Для цього використовують залізобетонні плити, зняті під час реконструкції з меморіального комплексу «Вічна слава».

Нових площ для поховань вистачить ще на три з лишнім роки. Поки що стрімке розростання кладовища міську владу не лякає, й ідею про будівництво крематорію відкидають, бо це, мовляв, суперечить переконанням волинян. Але Микола Романюк визнав, що надалі розширювати цвинтар стане важче, бо за ним землі, які знаходяться у приватній власності. Тож міській раді доведеться викуповувати у людей паї.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

Волинська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>