Вбив зятя, бо не приніс води

Ця трагедія сталася на хуторі поблизу села Сергіївка Рівненського району. Минулого тижня 86-річний Петро вбив зятя, бо той не приніс у хату води.

Петро Якович близько сорока років проживав із дочкою Людмилою та її чоловіком Дмитром. Зятя він незлюбив ще з дня знайомства, але вибір дочки поважав. Як і в будь-якій родині, у сім’ї іноді виникали дрібні сварки, проте вони ніколи не переростали у серйозні скандали чи бійки. Петро постійно присікувався до Дмитра, бо той «все неправильно робив». Незважаючи на те, що вже двох правнуків мав, чоловік бажав собі іншого зятя.

Того дня дружина Дмитра Людмила вирішила поїхати у Рівне до дітей. На вулиці було ще темно, а до електрички треба йти через ліс, тож попросила чоловіка провести її. Повернувшись, Дмитро попорав господарство, нарубав дров, а потім приліг у кімнаті та задрімав. Петро Якович саме прокинувся і пішов заварювати собі трав’яний чай (він ретельно стежив за своїм здоров’ям). Побачивши, що відро порожнє, попросив зятя принести до хати води. Той спросоння лише забурчав. Обурений такою поведінкою, чоловік схопив молотка та тричі вдарив ним Дмитра по голові. Коли зять почав відбиватися, тесть штрикнув його ножем у живіт.

Додому Людмила повернулася в обід. Батько відпочивав у своїй кімнаті. Обмінявшись з ним кількома словами, пішла у спальню. Від побаченого ледве не знепритомніла: на ліжку в крові лежав її чоловік.

– Я одразу почала кричати, плакати. Питаю: «Тату, що ж ви наробили?» Він спокійно відповів, що вбив Діму, – ділиться горем Людмила Петрівна.

Жінка викликала міліцію. Слідчому чоловік сказав, що зять його постійно ображав та бив. Події того ранку стали останньою краплею. Також затриманий повідомив правоохоронцям, що, усвідомивши скоєне, хотів накласти на себе руки. Набравши у сумку цегли, пішов топитися до місцевого ставка, проте дорогою передумав.

Селяни розповідають, що бачили, як Петро Якович ішов від водойми по плечі мокрий. У руках чоловік ніс молоток і ніж. Припускають, що він ходив змивати кров. Про сім’ю ж відгукуються як про мирну та добропорядну. Не розуміють, що стало причиною такого вчинку чоловіка.

Нині Петро Якович перебуває у слідчому ізоляторі тимчасового тримання у Рівному. Проти нього порушили кримінальну справу за фактом умисного вбивства. 86-річному дідусеві загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Марія МАРТИНЮК,

Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>